Din dorința de a avea o locuința modernă, unică și mult mai ieftină decât una convențională, românii sunt din ce în ce mai atrași de ideea de a o construi din containere de locuit.
Un container de locuit este o alternativă mai rapidă și mai puțin costisitoare de a avea casă mult visată. Containerele de acest tip au diverse configurații și sunt compartimentate pentru: băi, dormitoare, bucătărie, living, în funcție de dorințele și de nevoile familiei respective.
Acestea au dotări la cerere și pot fi realizate din unul sau mai multe containere modulare, astfel că proprietarii pot beneficia de locuințe simple sau de ansambluri realizate din mai multe unități, care sunt complexe și utile pentru familiile mai numeroase.
Cum transformi un container de locuit în casă mult visată
Înainte de a locui într-o casă de acest tip, proprietarii pot face câteva lucruri astfel încât să se asigure că locuința este exact ceea ce și-au dorit. Iată câțiva pași ce trebuie urmați:
1. Alegerea containerului potrivit
Primul pas care trebuie făcut către casă ideală este alegerea unui container care să fie în acord cu nevoile tuturor membrilor familiei, de la dimensiuni până la configurațiile disponibile. Containerul trebuie să fie de bună calitate și într-o stare bună, astfel încât să ofere toate condițiile pentru un trăi confortabil.
2. Planificarea design-ului interior
Alegând containere de locuit, noul locatar va fi foarte încântat să descopere că le poate personaliza după bunul plac, atât la interior, cât și la exterior. El poate lucra cu un designer de interior sau cu un arhitect pentru o planificare în detaliu a spațiului și pentru organizarea cât mai eficientă a acestuia.
3. Realizarea modificărilor necesare
Uneori, planurile arhitecților solicită câteva modificări în ceea ce privește adăugarea unor pereți, sursele de încălzire, aerul condiționat sau instalațiile sanitare sau electrice. Unele persoane își doresc chiar să adauge uși sau ferestre suplimentare și să asigure o izolație termică și fonică suplimentară. Ulterior, este nevoie de un electrician și de un instalator pentru că instalațiile să fie realizate în cele mai bune condiții.
4. Mobilarea și decorarea
Poate etapă cea mai plăcută pentru posesorii noii locuințe o reprezintă mobilarea și decorarea acesteia. Fiecare familie poate opta pentru stilul preferat (modern, rustic, industrial etc.) și va alege obiectele de mobilier și de decor care se pretează spațiului. Oricare ar fi alegerea proprietarului, este important că spațiul să-i fie pe plac și să-i asigure confortul de care are nevoie.
Containerele de locuit pot fi locuințe permanente, dar și provizorii sau de vacanță. Locatarii nu trebuie să-și facă griji, pentru că aceste containere sunt rezistente la intemperii, sunt termoizolate și au o durabilitate ridicată, astfel că sunt create toate condițiile pentru un trăi liniștit și confortabil.
Contact:
E-mail: [email protected]
Telefon: 0723 136 796